Informativna radionica za potencijalne prijavitelje na 3. LAG natječaj za tip operacije 2.2.1. „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“

Lokalna akcijska grupa Frankopan organizira informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje na 3.LAG Natječaj za provedbu podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije«, tip operacije 2.2.1. „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“ (sukladan tipu operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.), a koji je objavljen 25. srpnja 2019. godine.

Informativna radionica, za potrebe pripreme potencijalnih prijavitelja na ovaj LAG natječaj, održat će se 01. Kolovoza 2019. godine (četvrtak) u Ogulinu u ugostiteljskom obrtu Ive, Vikend naselje, Sabljaci 1a, Ogulin s početkom u 13.00 sati.

Predavači na informativnoj radionici će biti djelatnici LAG-a Frankopan.

Prihvatljivi prijavitelji, u sklopu ovog LAG Natječaja, su jedinice lokalne samouprave; trgovačka društva u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave; javne ustanove neprofitnog karaktera u kojima su osnivači jedinice lokalne samouprave osim javnih vatrogasnih postrojbi, lokalnih i regionalnih razvojnih agencija, škola; udruge koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i čije su djelatnosti u skladu s ciljnim skupinama i klasifikacijom djelatnosti udruga, povezana s prihvatljivim ulaganjem (isključujući lokalne akcijske grupe, zajednice udruga, zaklade, fundacije); vjerske zajednice koje imaju organizacijski oblik na lokalnom nivou i koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i lokalna akcijska grupa koja je odabrana unutar Programa.

Prihvatljivi prijavitelji moraju biti s područja LAG-a Frankopan koji obuhvaća područje gradova Ogulin, Slunj i Otočac te općina Bosiljevo, Cetingrad, Generalski Stol, Josipdol, Plaški, Saborsko i Tounj.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom LAG natječaju iznosi 374.240,00 HRK.

Najniža ukupna vrijednost javne potpore po projektu iznosi 15.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti, dok najviša ukupna vrijednost javne potpore po projektu iznosi 50.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti.

Rok za podnošenje prijava je od 09. kolovoza do 09. rujna 2019. godine.

Podsjećamo da su tijeku individualna savjetovanja u svrhu informiranja potencijalnih korisnika koja se, uz prethodnu najavu putem telefona 047 296 258 te e-pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. održavaju u uredu LAG-a Frankopan do zaključno  08. kolovoza 2019. godine. Također, do navedenog datuma potencijalni korisnici mogu postavljati upite vezane za odredbe LAG natječaja isključivo putem e-pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Detalje LAG natječaja pogledajte ovdje.