UDRUŽIMO SE U PROIZVOĐAČKE ORGANIZACIJE

DSC 0030 1

Voditelj LAG-a Frankopan g. Vladimir Kubelka sudjelovao je na sastanku koji je održan 30. srpnja 2021. godine u Josipdolu. Ovaj sastanak je održan  na inicijativu županice Martine Furdek-Hajdin, a okupio je poljoprivredne proizvođačie s područja općine Josipdol, grada Ogulina i Slunja, te susjednih općina. Tema satstanka je bila  "Proizvođačke organizacije - od inicijative do proizvođačke konkurentnosti". Na sastanku su bili nazočni državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, sa suradnicima, županica Martina Furdek Hajdin, sa suradnicima, načelnik Općine Josipdol Dragan Rudančić te 50-ak poljoprivrednih proizvođača iz ovog dijela Karlovačke županije, pretežno iz sektora voća i povrća. Cilj sastanka bio je motivirati poljoprivredne proizvođače za udruživanje u proizvođačke organizacije, predstaviti modalitete i prednosti udruživanja, o čemu su govorili državni tajnik Tugomir Majdak te Alen Hrustić iz Ministarstva poljoprivrede. Županica Furdek Hajdin upoznala je nazočne s projektom logističkog distributivnog centra za voće i povrće u Cetingradu, kojeg Karlovačka županja provodi u suradnji s Općinom Cetingrad. Također postoji inicijativa za sličan projekt na području Općine Plaški, uz mogućnost njihova udruživanja. 

Poljoprivredni proizvođači s ovog područja pokazali su velik interes za ove teme. Kroz međusobnu raspravu predočili su svoje probleme i očekivanja uz iskazanu potporu predstavljenim programima i projektima, koji bi trebali osigurati kvalitetniju organizaciju, stabilnost, unaprijediti i pojeftiniti proizvodnju i kroz zajednički nastup na tržištu osigurati tržišni plasman njihovim proizvodima. Kroz udruživanje u proizvođačke organizacije omogućio bi se i lakši pristup financiranju iz EU fondova.

Više informacija možete pronaći u VODIČU ZA PROIZVOĐAČKE ORGANIZACIJE , a mi pozivamo sve koji su zainteresirani  da ispunu anketu , a ukoliko imate pitanja slobodno da nam se obratite.

DSC 0020