POZIV na radionicu za pripremu Lokalne razvojne strategije LAG-a Frankopan za programsko razdoblje 2023.-2027.

 LRS2023-27.jpg

Lokalne akcijske grupe (LAG) su tijela osnovana sa ciljem pružanje podrške razvoju ruralnih regija i okupljaju predstavnike javnog, gospodarskog i civilnog sektora. LAG Frankopan je započeo proces izrade Lokalne razvojne strategije LAG- Frankopan (LRS LAG-a) za razdoblje 2023.-2027. godine. LAG Frankopan obuhvaća područje općina: Bosiljevo, Cetingrad, Generalski Stol, Josipdol, Plaški, Saborsko i Tounj te gradova: Slunj, Ogulin i Otočac.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane na radionicu za pripremu dokumenta Lokalne razvojne strategije LAG-a Frankopan gdje možete sudjelovati u pripremi vizije ruralnog razvoja i uključiti vlastite planirane projekte u LRS LAG-a Frankopan.

Za izradu Lokalne razvojne strategije ključan je doprinos svih zainteresiranih strana, a veliku ulogu u tome imaju svaki od sektora, javni, gospodarski i civilni. Zbog toga Vas pozivamo da, kao predstavnik sektora, izrazite vlastito mišljenje i planove o budućem osobnom poduzetničkom razvoju te razvoju područja na kojem živite.

 

Prvi ciklus radionica će se održati:

– 28.06.2022. (utorak) u terminu 17-19:30 h na području Grada Slunja u prostorijama  Pučkog otvorenog učilišta Slunj

– 29.06.2022. (srijeda) u terminu 17-19:30 h na području Grada Otočca u prostorijama GACKOG PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA OTOČAC

–  30.06.2022. (četvrtak) u terminu 17-19:30 h na području Grada Ogulina u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Ogulin

Napomena: Sve radionice su jednakog sadržaja, a zainteresirani sudionici se prijavljuju na radionicu koja im najviše odgovara terminom ili lokacijom.

Teme koje će se obraditi za sva tri sektora (javni, gospodarski i civilni) na svakoj radionici su iz područja gospodarstva, poljoprivrede, turizma, kulture, sporta, obrazovanja, okoliša, prostora, infrastrukture,…

 

Plan i program radionice:

– prezentacija osnovne analize područja LAG-a

– izrada SWOT analize

– formiranje vizije, potreba i prioriteta te dugoročnih ciljeva

LAG Frankopan proveo je Lokalnu razvojnu strategiju za razdoblje 2014.-2020(2)., temeljem kojeg su nam odobrena sredstva EU fondova  u visini od 13.686.000,55 kn, a koje je LAG putem raspisanih LAG Natječaja plasirao malim poljoprivrednicima. te JLS-ovima sa svog područja.

Ovo je Vaša prilika da svoje razvojne ideje uključite u novu strategiju putem koje će se one moći financirati iz sredstava LAG-a Frankopan kao i nacionalnih te fondova Europske unije.

Također Vas molimo da poziv na radionicu proslijedite osobama ili organizacijama za koje smatrate da bi mogli imati interes sudjelovati na radionici i u izradi Lokalne razvojne strategije LAG-a Frankopan!

 

PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE SU OBAVEZNE te Vas molimo da svoje sudjelovanje prijavite putem obrasca  ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 25.06.2022.,  zbog osiguravanja potrebnog prostora.

Radujemo se Vašem dolasku i suradnji na izradi LRS LAG-a Frankopan, za razdoblje 2023.-2027.