Pitanja i odgovori

LAG natječaji

Poštovani,

U nastavku donosimo kratku uputu vezanu uz sustav pitanja i odgovora.

Prije postavljanja upita

Na našoj web stranici www.lag-frankopan.hr objavljuju se odgovori na upite vezane uz pojedini natječaj (tip operacije). Kako postoji mogućnost da smo ranije zaprimili upit sličan vašem, molimo Vas da niže na ovoj stranici pogledate i provjerite da li je na takav upit već odgovoreno.

Kako postaviti pitanje?

  1. Upišite svoje ime i prezime i epoštu putem koje ćemo dalje komunicirati s Vama
  2. U padajućem izborniku odaberite natječaj (tip operacije) na koji se vaše pitanje odnosi.
  3. Postavite i pošaljite pitanje

Odgovaranje na upite

Odgovor nećete zaprimiti na svoju adresu e-pošte koju ste ostavili u obrascu, već ćete dobiti obavijest s poveznicom putem koje ćete direktno pristupiti odgovoru na našoj web stranici.

Napominjemo kako se, u skladu s odredbama navedenim uz svaki pojedini natječaj, jedino odgovori na upite koji su postavljeni na ovaj način, kao i odgovori objavljeni na mrežnoj stranici www.lag-frankopan.hr smatraju službenim.

 

Postavite pitanje

Ime i prezime:
Ovo polje je obvezno.

Email:
Ovo polje je obvezno.

Odaberite područje upita:
Ovo je obvezno polje.

Vaše pitanje:
Ovo je obvezno polje.

Pregled pitanja i odgovora

Poštovani, citiram iz Pravilnika: "... Pod uštedom energije za ovaj natječaj se podrazumijeva kupnja i po potrebi ugradnja isključivo NOVE poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme u svrhu poljoprivredne proizvodnje... Ukoliko je u poslovnom planu naznačena kupnja više komada NOVE poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme u svrhu poljoprivredne proizvodnje i/ili više komada NOVE opreme u svrhu prerade proizvoda iz Dodatka I Ugovora o funkcioniranju EU, za izračun uvjeta „Najmanje 10% a najviše 30% aktivnosti prikazanih u poslovnom planu moraju se odnositi na obnovljive izvore i/ili uštedu energije“, uzimaju se vrijednosti sve navedene poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme u svrhu poljoprivredne proizvodnje i/ili NOVE opreme u svrhu prerade proizvoda iz Dodatka I Ugovora o funkcioniranju EU." Je li to znači da se vrijednosti kupljene RABLJENE, a ne nove opreme u svrhu poljoprivredne proizvodnje ne uzimaju za izračun uvjeta? Molim da u ovom slučaju konkretno pojasnite pojam" nove opreme"

Pod uštedom energije, unutar kriterija odabira br. 3, za ovaj natječaj se podrazumijeva kupnja isključivo nove poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme koja je nabavljena od ovlaštenih prodavatelja. Kupnja rabljene poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme u svrhu poljoprivredne proizvodnje i/ili rabljene opreme u svrhu prerade ne smatra se uštedom energije u kriteriju odabira br. 3.