IMATE LI ELEKTRONIČKU POLJOPRIVREDNU ISKAZNICU?

Poljoprivredna iskaznica

Elektronička poljoprivredna iskaznica je službeni dokument Ministarstva poljoprivrede koji poljoprivrednicima služi za poslovanje bez papira, štedi vrijeme, radne sate i novac. Riječ je o vjerodajnici najviše sigurnosne razine koja omogućava jedinstvenu identifikaciju poljoprivrednika, elektroničko potpisivanje dokumenata i podnošenje zahtjeva za potporu u AGRONET-u.

Ova iskaznica će zamijeniti sve postojeće kartice koje su poljoprivrednici do sada koristili – tzv. zelenu poljoprivrednu karticu, karticu plavog dizela i karticu za korištenje sredstava za zaštitu bilja. Također, poljoprivrednici njome mogu sigurno pristupiti sustavu e-Građani i koristiti 74 različite elektroničke usluge.

Na mrežnoj stranici https://epi.mps.hr/epi/howto.php moguće je preuzeti  Zahtjev za izradu elektroničke poljoprivredne iskaznice poljoprivrednici  kojeg je potrebno ispuniti i zatim podnijeti svaki radni dan u podružnicama APPRRR.

Za podnošenje zahtjeva potrebno je imati:

  • osobnu iskaznicu,
  • OIB,
  • e-pošta 
  • kontakt broj mobitela nositelja poljoprivrednog gospodarstva.

 

Prvo izdavanje elektroničke poljoprivredne iskaznice je besplatno za nositelja poljoprivrednog gospodarstva, odnosno odgovornu osobu. Sve informacije  o elektroničkoj poljoprivrednoj iskaznici.