Pokrenuta inicijativa za osnivanje FLAG-a

Izvor: KA portal

Fotografija KA portal

Predsjednik LAG Frankopana g. Nenad Janković potpisao je u utorak u Karlovcu Sporazum o suradnji za formiranje Lokalne akcijske grupe u ribarstvu. Ovaj sporazum su na inicijativu Karlovačke županije potpisali predstavnici LAG-ova koji djeluju na području županije: LAG-a Vallis Colapis, LAG Petrova Gora i LAG Frankopan. Ribarstvo  trenutno nije uključeno u rad LAG-ova no s ovom inicijativom, želimo se uključiti u razvoj kontinentalnog slatkovodnog ribarstva. 

Nenad Janković je  istaknuo: - Postoji veliki potencijal za uzgoj slatkovodne ribe na našem području Imamo na svom području i Zavod za praćenje riječnih riba i rakova koji bi se isto tako mogao uklapati po pitanju znanstvenog praćenja i uključen po potrebi u rad. Radi se o ruralnim područjima gdje i je smisao LAG-ova da budu korisnici EU fondova i sredstava, i posebni dio vezan za ribarstvo je itekako dobro došao. 

Osnivanjem FLAG- na našem području korisnicima bi omogućili korištenje potpora i financiranje projekata iz Fonda za pomorstvo i ribarstvo.